13.8 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Търсят се 20 бона за спасителния център за животни

20 000 лева са необходими за изграждането на Спасителен център за животни, съобщи Меглена Иванова от Фондация „Приятели на животните” в Бургас. Съгласно сключен договор за покупка на нужния парцел, от фондацията имат срок до април следвщата година, в който трябва да платят сумата. 

„Закупили сме вече парцела, на него има изградена стопанска постройка, която е доста голяма. До края на месец април следващата година трябва да доплатим този парцел с прилежащите постройки и земята, защото той в момента е само наполовина изплатен, подписали сме договор. Ако не успеем да го изплатим, няма как да продължим да правим каквото и да било на този парцел“, обясни Иванова, цитирана от Радио „Фокус“.

В момента мястото е заградено, а по сградата се правят само козметични ремонти. „Изключително важно за нас е да успеем да намерим спонсор, който да ни позволи да продължим с изграждането на този Спасителен център и да сме спокойни, че можем да закупим земята по проекта нацяло“, каза още Меглена Иванова.

По думите й, спасителният център няма да прилича на обикновен приют за животни. Целта на фондацията е да има място, което се доближава максимално до домашната среда. Предвидено е животните да бъдат настанени в центъра до момента на тяхното осиновяване. Голяма част от средствата за строителството са събрани единствено от дарители.

Самият център е с размери приблизително 800 кв. м., а парцелът е около 5 декара. „Надяваме се впоследствие с прилежащите земи около него да се разшири още. Засега са ни напълно достатъчни 5 декара. Ние миналата година, когато направихме благотворителна вечер, представихме един проект, който беше с 3 постройки. Има вариант този парцел да бъде осъществен, като вече има постройка. Това във времето ще бъда много отложено и постепенно ще бъде осъществено, поради липса на средства“, допълни Иванова.

Центърът е предвиден за 250 кучета и около 200 котки.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини