16.1 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Украински автобус с деца се е преобърнал на пътя Бургас-Варна

Една жена почина, а седем души бяха ранени, след като автобус с туристи от Украина се преобърна в канавката на автомагистрала „Черно море“. Сред пострадалите има и пет деца. Те са с фрактури и охлузвания, каза за bTV комисар Тотев от пожарната във Варна. Някои от пострадалите са откарани в болница с частни автомобили, преминали покрай мястото на инцидента.

460x3451.jpgПътници от автобуса разказаха пред екипа на bTV, че не са разбрали как машината се е преобърнала, тъй като всичко е станало за секунди.

Инцидентът станал около 18 ч. на около 20-тина км преди Варна. Една от пострадалите – жена на 36 години от украински произход издъхва малко след като екипи на Спешна помощ я извозва от мястото на инцидента, предаде репортерът ни Виктория Петрова.

Тя, съпругът й и дъщеря й били на предни седалки и жената е изхвърчала от автобуса, според очевидци. Пътниците бяха в шок след случилото се.  

В автобуса е имало 40 пътници от Украйна. Били са на почивка в Несебър. Сред тях е имало и деца. Днес е трябвало да си тръгнат от България. Автобусът им обаче се обръща на около 20-тина километра преди Варна.

Шофьорът на автобуса не можа да обясни как автобусът се е обърнал.

„Не знам, не знам. Всичко беше нормално,  равен път, не знам“, каза Николай – шофьор на автобуса

На мястото на инцидента са пристигнали 10 линейки. Част от ранените са извозени до Спешния център на Варна. Освен починалата жена, сред сериозно ранените, но в стабилно състояние са двама възрастни и четири деца.

„Децата, от тях 3 ще бъдат хоспитализирани със сигурност. Дъщерята на починалата пациентка с фрактура на бедрото и таза. Ще бъде хоспитализирано и детенце на 5 години с травма на глава и друго дете, което е с контузия на десния крак“, каза Калоян Бакалов – МБАЛ „Св Анна“

В следващите дни ще стане ясно каква е причината за инцидента. В момента се извършват следствени действия. Автобусът е на украинската фирма „Оникстур“.

Изпитание за пътниците се оказа и това, че няма къде да пренощуват.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук