13.2 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Условно наказание за автомобилният състезател Илия Царски

Районен съд Бургас наложи на Илия Царски наказание 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване отложи за срок от 3 години, след като го призна за виновен, че е повредил противозаконно чужда движима вещ. На 22.09.2013 г. в град Бургас на паркинга на стадион „Черноморец” автомобилният състезател повредил лек автомобил – „BMW 530D“, собственост на 28-годишна софиянка. Чрез нанасяне на удари по автомобила с крак, той счупил ляв светлинен блок и огънал и скъсал преден ляв калник. Царски е осъден и да заплати на пострадалата сумата от 900.00 лева, представляваща обезщетение за претърпени имуществени вреди, произтичащи от непозволено увреждане, ведно със законната лихва от деня на деянието, до окончателното й изплащане.

Според обвинителния акт на 22.09.2013 год. в гр. Бургас се провело автомобилно състезание. В него като състезател участвал подсъдимият Царски. По време на състезанието на един от завоите управляваният от него автомобил се ударил в автомобила на друг участник. Вследствие на удара подсъдимият загубил контрол над колата и се врязал челно в крайпътния билборд. На пистата пристигнали линейка и пожарна. На Царски била предложена медицинска помощ, но той отказал. След като му помогнали да излезе от автомобила, Царски се отправил към бокса си, който се намирал на паркинга на стадион „Черноморец“, където били и боксовете на останалите състезатели. Царски бил афектиран от начина, по който другият състезател му „сякъл“ пътя на завоя, което довело до провалянето на представянето на подсъдимия и незавършване на състезанието. След това видимо ядосан, Царски се насочил към бокса на другия състезател и започнал да рита колата му в предния ляв калник, след което отишъл до задната част на автомобила и отново с крак ударил левия стоп. Ритането на автомобила продължило не повече от 1-2 минути, после Царски излязъл от чуждия бокс и напуснал мястото на състезанието. Впоследствие е установено, че повреденият от Царски автомобил е собственост не на състезателя, а на неговата приятелка.

При награждаването непосредствено след края на състезанието обявили за победител участника, с когото преди това на пистата се сблъскал Царски. Същия ден е свикана Комисия, в състав от трима спортни комисари, назначени от Българска федерация по автомобилен спорт. Комисията излязла с решение, че следва и двамата състезатели да бъдат дисквалифицирани. Така за победител бил определен трети състезател.

Присъдата на Районен съд Бургас е постановена на 20.10.2015 г. Тя подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд Бургас.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук