13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

„Учене през целия живот“ – пилотно в Бургас

Зам.областният управител Севдалина Турманова получи първия приз за „Областен координатор“

Първото издание на Националните дни за учене през целия живот –2015 събра в Бургас над 300 образователни експерти, учители, директори на училища, представители на деловите среди, на местната власт, на неправителствени организации от цялата страна и гости от чужбина.

Тридневният форум в Бургас предложи редица събития свързани с ученето през целия живот- конференции, презентации, обмяна на добри практики, изложение на учебни институции за образование и обучаеми на възрастни. Гражданите и гостите на морския град имаха възможност да се запознаят с продукция и демонстрации на умения на възрастни от цялата страна, които са обучаеми в професионални гимназии.

В рамките на Националните дни за първи път бяха връчени годишни награди за принос към развитието на сектора за учене на възрастни. Наградата в категория „Областен координатор“  получи заместник областният управител на област Бургас доц. д-р Севдалина Турманова, която бе и един от основните двигатели събитията да се проведат пилотно в морския град. Наградата се връчва за активна дейност, насочена към осъществяване на политики за учене през целия живот на областно ниво.

„Само образованите хора, хората, които са информирани, хората, които са в постоянен процес на себеусъвършенстване могат да живеят по-добре и да бъдат полезни за себе си и за останалите. Поздравявам Министерството на образованието и науката за тази прекрасна инициатива, като пожелавам тя да бъде постоянна“.- с тези думи областният управител на областта домакин, Вълчо Чолаков приветства участниците в събитията.

В края на тридневния форум стана ясно, че през 2016 г. Бургас отново ще бъдe столица на ученето през целия живот.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук