7.1 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Фалстарт за сезона на Офицерския плаж във Варна

Къпането в морето пред т.нар. Офицерски плаж във Варна е забранено само дни след началото на активния туристически сезон. За това съобщиха от Регионалната здравна инспекция в града. Забраната е наложена заради многократно завишени количества на чревни ентерококи и ешерихия коли в морската вода, е уточнила д-р Дочка Михайлова, директор на Районната здравна инспекция във Варна, цитирана от сайта „Морето.net“.

Според нея завишените нива на опасни бактерии в морската вода носи висок риск за здравето на къпещите се в района на плажа. Той се намира в непосредствена близост до мястото, където в морето се зауства т.нар. Шокъров канал – най-голямото отводнително дере във Варна. Липсата на контрол върху изливането на канализационни води в него отдавна създава проблеми.

Пробите от морето, станали причина за налагането на забраната, са били взети в дните 6 – 8 юни, уточняват от здравната инспекция във Варна. На останалите градски плажове – Рибарски, Северен, Централен и Южен, не били установени завишени нива на микробиологичните показатели./ dnevnik.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини