24.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Фрегата „Дръзки” продължава участието си в учение на НАТО /галерия/

Фрегата „Дръзки” продължава участието си в най-мащабното учение на Алианса за демонстриране на способности от 2002 г. до сега “TRIDENT JUNCTURE’15”

След преминаване на пролива Гибралтар на фрегата „Дръзки” беше назначен район за патрулиране южно от гр. Кадиз. Поставената задача беше обезопасяване на западните подходи към пролива и недопускане „противниковите” сили да застрашат преминаването на тактическата група.

 

На 02.11.2015 г. фрегата „Дръзки” бе включена в корабна поискова ударна група, която започна действия по следене на „противникова” подводница с цел недопускане придвижването й в северно направление и застрашаване на приятелските сили.

По – късно през деня нашата фрегата беше включена в охранението на тактическата група, провеждаща амфибийна операция за овладяване на местност от брега. Задачата за охрана и съпровождане на тактическата група продължи на 3 и 4 ноември 2015 г. През това време бяха изпълнени задачи по съвместно маневриране, отразяване на атаките на надводен и въздушен противник, както и осигуряване защитата от асиметрични атаки на малки бързоходни лодки.

На 4 ноември 2015 г. групата за проверка на кораби от състава на екипажа на фрегатата направи разпитване на „кораб-нарушител”, качи се на търговския кораб и извърши проверка на документите и инспекция на товара.

След завършване на бординг-операцията фрегата „Дръзки” извърши подготовка за стрелба по брегова цел за осигуряване огнева поддръжка на сухопътния компонент.

На 5 ноември 2015 г. през тъмната част на денонощието фрегата „Дръзки” продължи да изпълнява поставените задачи в района за патрулиране. Рано сутринта тактическата група, в състава на която е и българския кораб, напусна района за патрулиране и се насочи към пролива Гибралтар.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук