15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Холандия е столицата на Белгия! За тъпотията, която ни залива…

Гледайте Катрин и Светлана и мислете какви искате да станете

Вече стана традиция във VIP Brother „модели“ да бъдат препитвани за елементарни познания по география, литература, история. И зрителите да изпадат в потрес от липсата на каквато и да е била обща култура.

Снощи в Залата на срама, където вече трайно са се настанили Тризначките, Азис, Десислава и Черната Златка, с шут влязоха Светлана Василева и Катрин Вачева.

Катрин, която досега се хвалеше с двете си висши образования и влизаше в полезрението на шоуто с веждите си, не успя да назове столиците на Португалия, Швеция и Унгария. Не можа да даде отговор и какво честваме на 2 юни, но все пак се досети, че „тогава вият сирените“. От устните й излизаше едно „Шет“ (предполага се, че това идва от английското „shit“-б.а.).

Светлана Василева отиде още по-далеч и обяви, че столицата на Белгия е Холандия, за столиците на Англия и Полша пък въобще не стигна и до предположение. Нейната неграмотност стигна висините и с изписването на думата „кренвриш“.

Зрителите сигурно са завряли от тъпотията им и как на тяхната вече достолепна възраст се излагат на въпроси, на които децата няма и да се замислят. Най-лесно е да се лепне етикета, че плеймейтки и манекенки са дарени от Господ със силиконов мозък.

И тук трябва да похвалим Големия брат. Ясно е, че шоуто разчита на най-низките ни страсти, разчита на воайорство и злорадство, за да трупа рейтинг. Но в случая трябва да сме благодарни поне за едно – вади на показ модели на поведение.

Ясно е, че подобни илитерати трудно могат да бъдат някакъв пример. Красиви отвън, кухи отвътре. Всъщност, те не са и красиви. Това, че са се подложили на някакви пластични корекции не ги прави красиви. Катрин и Светлана са модели само в техния си собствен свят и могат да дишат прахта на Ернестина Шинова на тема красота, въпреки, че може да им бъде и майка.

Престъпление е подобни жени да ни бъдат представяни за ВИП, а в студиото да ги коментира Черната Златка, която видиш ли едва ли не тръгнала на училище след нейната излагация. Не, такива жени трябва да се гледат до втръсване и тийнейджърите да следят внимателно какви не трябва да бъдат.

Защото красотата може да ти помогне до някакво време, но тъпотията е до края на живота. Не е важно да знаеш столиците на държавите, важното е да не гледаш с телешки поглед, който издава пълна незаинтересованост. Не ми пука дали изкарват 1000 лева на ден и се возят с Бентли, пука ми моите деца и техните връстници да не заприличат на тях.

Защото с представянето на ВИП-аджийки като Катрин Вачева се подменят ценности. Да ни налагат, че тя е красива е престъпление към естетиката. Нямам идея дали наистина има две висши образования, но ако е така образователните ни министри трябва вкупом да се извинят на всички българи, че доведоха системата до момент, в който и без начално образование можеш да се сдобиеш с диплома. Единственото радващо е, че тези дипломи не са с медицинска насоченост и живота ни не зависи от неграмотници.

Да ни се налагат за ВИП Светлана Василева или Моника Валериева, които са известни единствено заради клюките с кой футболист са преспали, е модел. Модел на падението на стотици девойки, които са си поставили за цел да бъдат известни. За няколко дни, за няколко месеца, да речем за година-две. И от екстеншъни и изкуствени подобрения са забравили да четат, да мислят и да общуват. Те не знаят столици, важните дати от историята ни, те се интересуват от кубици и импланти. Не са прочели един ред от Иван Вазов, но цитират Хорхе Букай. Постват на страниците си във Facebook мъдри мисли, но дори не ги разбират.

А ние седим и злорадстваме колко са тъпи. Май тъпите сме ние, че сме допуснали такива персони въобще да излизат на преден план…

Александър Попов/ dnes.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук