13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Царево брани Районния съд

Съветниците от местния парламент в Царево приеха декларация срещу предложението на Министерството на правосъдието за закриване на Районния съд в Царево. В декларацията се казва :

„Отчитайки необходимостта от неотложни реформи в Съдебната система и напълно подкрепяйки тази идея, считаме, че при провеждането им следва да се отчетат реалността и интересите на гражданите и гостите на община Царево, които произтичат от следните фактори:

– Община Царево е разположена в крайната югоизточна част на Република България и граничи с Република Турция на юг, на изток с Черно море, на запад с Община Малко Търново и на север с Община Приморско, като част от нейните външни граници се явяват и граници на Европейския съюз. Сухопътната й граница с Република Турция е с дължина 39,78 км, а морската граница по бреговата линия на Черно море е 71,48 км.

– Постоянното население на Община Царево към настоящия момент е 9 881 /девет хиляди, осемстотин осемдесет и един/ души, което се е увеличило с около шестдесет души към месец май 2015 год.. Селищната система на Община Царево обхваща тринадесет населени места.

– През летния туристически сезон на територията на Общината пребивават над 100 000 души официално регистрирани в местата за настаняване-комплекси, хотели и квартири, и поне още толкова къмпингуващи;

– Разстоянието от Общинския център до Областния център-град Бургас е 66 км, а от крайните села в Общината-Резово и Кондолово е съответно 95 км и 90 км. По-голямата част от населените места в Общината се намират на разстояние над 75 км от град Бургас. Следва да се отбележи, че по-голямата част от населените места нямат достъп до директен обществен транспорт до областния център;

– Ускорените темпове на развитие през последните години в социално-икономическата сфера изразяващи се в реализация на множество инфраструктурни проекти, развитие на туризма, сферата на строителството, засиления стокооборот свързан най-вече с търговията на недвижими имоти, както и непосредствената близост с Република Турция;

– Търговията с недвижими имоти в региона води до необходимост от извършването на нотариални удостоверявания от нотариуси, с район на действие Районен съд-Царево;

– И на последно място следва да се отчете засиления през последните две години миграционен поток, който преминава през територията на Общината.

Уважаеми дами и господа,

Всичко изнесено по-горе изисква запазване на Царевския съдебен район на съдебната карта на Република България;

Убедени сме, че всяко Ваше решение ще изхожда от необходимостта да се защитят правата и законните интереси на българските граждани, на българската икономика и постигането на по-добро качество на живот за хората. Такова решение ще гарантира нормално предоставяне на своевременно и качествено правосъдие на гражданите.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук