14.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

„Царят на лозята” пожела на Поморие добра реколта и добри пазари

Трудът на местните лозари и винари бе уважен от НЧ „Просвета 1888” за 21-ва поредна година. Спазвайки традицията за деня на Трифон Зарезан, читалищните театрали отново организираха увеселителната Дамаджан вечеринка и създадоха на своите съграждани много настроение и забавни моменти.

Празничната вечер започна с приветствие от тазгодишния „Цар на лозята” Димитър Севастиянов – винопроизводител и лозар, той пожела на своите колеги добра реколта и добри пазари.

Както всяка година, така и тази се проведе анонимна дегустация на домашни вина и ракии, които бяха оценени от 14-членна дегустационна комисия от технолози на „Черноморско злато” АД. Те определиха най-добрите напитки във всяка от следните категории: „Бели вина”, „Розови вина”, „Червени вина” и „Ракии”.

За приза „Дегустатор на годината” се бориха трима души: Илия Продромов, Диляна Власковска и Веселин Агорастиев. В това състезание най-добре се представи дамата, оценките на Власковска почти се припокриваха с тези на професионалната дегустационна комисия.

Наградите бяха връчени от председателя на НЧ „Просвета 1888” Милчо Талев. Ето и кои са отличените:

БЕЛИ ВИНА – Димитър Севастиянов

 

РОЗОВИ ВИНА

1.Димитър Севастиянов
2.Валентина Ганева
3.Александър Шишманов

ЧЕРВЕНИ ВИНА
1.Найден Благоев
2.Димитър Севастиянов
3.Димитър Пилонтов

РАКИИ
1. Димитър Пилонтов
2. Валентина Ганева
3. Атанас Ласкаров

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук