18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Централата в САЩ на „Лайънс Интернешънъл” отличи бургазлии за обществени заслуги

Специални значки и сертификат за особенни заслуги към развитието на световното движение бяха изпратени в България от Америка днес. Подкрепата, която е нужна за да се реализират стотиците добри дела е оценена и възнаградена с огромно признание от страна на „Лайънс Интернешънъл” към едни от създателите на клуб „Виа Понтика” – Тодор Йосифов и Антон Берданков. През уикенда в Бургас им бяха връчени почетните значки, удостояващи техния особен принос към развитието на Организацията по света, в частност – България, маркирани с емблемата на една от най-мащабните световни организации, наброяваща милиони членове. През 2017 г. „Лайънс Интернешънъл” ще отбележи 100 години от учредяването си, като тази година 4-ма българи, сред които Йосифов и Берданков, са удостоени с подобна награда за тяхната работа по развитие на организацията в страната ни.

Наградата бе връчена лично от Президента на Борда на Клуб „Виа Понтика” – Елена Атанасова, която поздрави от името на световния дистрикт Тодор Йосифов и Антон Берданков, които са сред основателите на обществения клуб. И двамата са известни с помоща си към обществото и младите в страната, а признанието към тяхната работа и заслугите им към добрите дела са оценени по достойнство от американската централа на „Лайънс Интернешънъл”. Тодор Йосифов е Председател на най-голямата Организация на младите в България – Национално Сдружение „Младежки Глас”, а Антон Берданков е Общински съветник в трети поред мандат в местния парламент. И двамата работят и за каузите на Лайънс, подпомагайки заедно с екипа си всяко добро дело на Организацията. По време на връчването на признанията към тях, те споделиха, че успехите им се дължат на добрия и сплотен екип, който им е гласувал доверие и се разраства непрекъснато.

Създаден през 2011 г. в Бургас от група общественици, днес клуб „Виа Понтика” е основен двигател на дарителски инициативи в региона, привлекли за каузата си като членове десетки представители на различни организации в Бургас, активни хора от бизнеса, политиката и лидери на различни общества. В началото на годината Лайънс Клуб „Виа Понтика” съвместно с ЛК „Несебър” дариха събраните от благотворителен коледен бал средства на нуждаещи се деца, а членовете на „Виа Понтика” са организирали през последните години над сто инициативи, свързани с безвъзмездната помощ на нуждаещи се, деца в неравностойно положение и болни възрастни хора. Клубът подкрепя и различни каузи, сред които изследвания за диабет, помощ на незрящите, подкрепа към млади таланти. Клубът е отличен от Дистрикт 130 – България като най-бързо развиващ се през 2015 година в страната, което е гордост за бургаското Лайънс общество.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини