7.1 C
Бургас
петък, април 19, 2024

ЦИК назначи общинската избирателна комисия в Несебър

ЦИК уважи постъпилото на 28 август предложение от кмета на Oбщина Несебър Николай Димитров за регистриране на ОбИК. Отчитайки ,че в консултациите при кмета са участвали представители на парламентарно представени партии и коалиции и постигнатото съгласие между участниците по отношение на състава и ръководството на ОбИК, отразено в протокола, подписан с особено мнение от  ДПС, ЦИК обяви назначаването на общинската комисия от 11 членове. Председател на комисията е Силвия Димитрова, неин заместник- Евдокия Делибалтова, а секретар- Десислава Николова.        

IMG_4662Другите членове на комисията са: Валентин Ганчев, Мария Владева-Ванкова, Веселин Радев, Галка Андонова, Наталия Чолева , Мария Стрезова, Митошка Георгиева и Михаил Михайлов. Според цит.решение ОбИК встъпва в правомощията си на 5 септември 2015. То подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез ЦИК в 3 дневен срок от обявяването му.

Междувременно стана известно, че БСП и ПК „Тракия” ще участват като коалиция за избиране на местните органи на властта в община Несебър на 25 октомври.След решение на общинското събрание на БСП и преговори между контактните групи на двете партии е постигнато съгласие за квотите за първите 3 места в листата за съветници. Първите 2 са за ПК „Тракия” , а третото- за БСП, заяви за медиите председателят на БСП в Несебър Димитър Топалов.

                                                                                                      Максим МОМЧИЛОВ

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук