11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Шеф Иван Звездев нагости бургазлии с добруджанска рибена чорба

Известният водещ на кулинарни телевизионни предавания шеф Иван Звездев даде началото на тазгодишното издание на Фестивала на рибата и виното в Бургас. В кухнята си на открито на площад „Св. св. Кирил и Методий“ той приготви за гостите на феста добруджанска рибена чорба по стара рецепта от село Българево – община Каварна.

В характерния си стил шеф Звездев обясняваше тънкостите при готвенето на ястието. За супата той използва барбун, калкан и сафрид. Задно с рибата в казана постави още лук, моркови и много подправки. Майсторът готвач разкри, че тайната на тази рецепта се крие в приготвянето на бульона.

Всеки от посетителите на кулинарния празник имаше възможността да опита от рибената чорба и де се убеди в добрия вкус на черноморската риба.

На много димящи скари други майстори готвачи приготвяха печена риба. Наред с вкусната храна, кулинарният фестивал дава възможност на всеки да дегустира различни марки вина от български производители.

Фестивалът на рибата и виното, който се организира от Община Бургас, предлага на своите посетители и богата музикална програма. В първия ден за доброто настроение на посетителите се погрижиха изпълнителите от дует „Бургас“.

Всеки, който не е успял да посети днес Фестивала на рибата и виното, може да го направи и в неделя. Тогава в откритата кухня своите умения в приготвянето на вкусни блюда ще демонстрира Божана Кацарова – победител в Сезон 3 на „Мастършеф“ – България. Музикалната програма включва изпълнения на ПФА „Странджа“ и дуото  Димитър Атанасов и Христо Младенов.

ПРОГРАМА ЗА НЕДЕЛЯ – 1 ОКТОМВРИ:

11:00 часа

Концерт на ПФА „Странджа“

11:30 часа

Кулинарно шоу с Божана Кацарова – победител в Сезон 3 на „Мастършеф“ – България

 12:00 часа

Концерт на Димитър Атанасов и Христо Младенов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук