13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Щракнали „творците“, които поругаха паметника на жертвите от комунизма /ВИДЕО/

СДС призовава: Ако разпознавате вандалите от записа, сигнализирайте в полицията

СДС-Бургас разполага  със  запис на вандалите, осквернили паметника на жертвите от комунистическия режим, който се намира в градинката срещу Апелативния съд. На видеото, заснето в 05:16ч. сутринта на 1-ви май,  се виждат трима души. Един от тях е жена на средна възраст, която стои на пост, докато други двама рисуват с шаблон и спрей лика на Георги Димитров. Те са с качулки, като единият със сигурност е мъж, а съучастникът му прилича на жена.

„Призоваваме всеки, който разпознава хората от записа, да не се колебае и да сигнализира в полицията. Те са извършили престъплението с изключителна дързост, като  дори не са се постарали много да скрият  лицата си. Помогнете ни, като ги изкарате от анонимност”, зоват седесарите.

Записът на вандалския акт е предоставен от Община Бургас. „Благодарим за бързата реакция на Община Бургас, както и за това, че по-рано днес прати почистващата фирма, която отми рисунката от паметника”, заявяват от СДС.

1

Паметникът на жертвите от комунистическия режим бе кауза, за която СДС – Бургас се бори 27 години. Той бе завършен преди малко повече от месец. А  предназначението му е да е място, където близки на репресирани и избити от комунистическия  режим да почитат  паметта им. Именно заради това появата на лика на Георги Димитров върху него е кощунство. От СДС-Бургас ще предоставят записа и на полицията.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук