10.4 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Гордост за Поморие! Откриха новото рибарско пристанище /галерия/

Министър-председателят Бойко Борисов откри новото рибарско пристанище в Поморие. На церемонията присъстваха министри, кметове, народни представители и стотици жители на морския град. Поморийци вече могат да се похвалят, че имат едно от най-модерните и красиви рибарски пристанища по Черноморието, написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

„Новият порт е дългоочакван проект от страна на местните рибари и съм изключително щастлив да отбележа, че реализирането на проекта се случи именно с тяхното съдействие и съгласно техните предпочитания. Само преди няколко дни инспекцията на Държавната приемателна комисия установи, че всички обекти по проект „Реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище – гр. Поморие“ са изпълнени според изискванията и ги приети без забележки“, каза премиерът. 

Финансирането за обекта беше осигурено по Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство“ и е на стойност 11 млн. 667 хил. лв. Извършено е укрепване на бреговата ивица и е построен предпазен вълнолом, който включва зона за пристан на рибарски кораби, хелинг за 40 лодки и технологична площадка. Общата площ на новото рибарското пристанище е 41 309 кв. м.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук