14.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

2000 участници в най-големия детски форум в Несебър

За двадесети път форумът „Слънце, радост, красота“ превърна древния Несебър в столица на  младостта, таланта, дружбата и мирното съревнование на сцената на изкуството. В една от най-обичаните и с най-дълга биография културни прояви в Несебър участие взеха над 2000 деца от България, Беларус, Грузия, Молдова, Германия, Русия, Украйна, Латвия, Полша  и Румъния.

Дълголетието на този  фестивал и нестихващия интерес към неговите основна идея – да дава сцена на детското изкуство, да стимулира таланта и желанието за изява, да провокира както индивидуалността, така и колективния дух и усещането за принадлежност – е доказателство за нуждата  от форуми на детската творчество. Целта на организаторите Община Несебър и ОДК-Несебър е да съдействат за развитие на талантите и изявите на най-малките. Общината вече двадесет години предоставя сцена, на която хиляди деца осъществяват порива си към изкуството. Традициите, създадени от „Слънце, радост, красота“ са се превърнали в стандарт при осъществяваме на детски фестивали, а организацията му е пример за провеждане  и събития с конкурсен характер.

И тази година форумът бе открит с тържествено дефиле на участниците, което се премина през провлака, свързващ новата със старата част на града.

Пред портите на Старинния Несебър, на фона на националните химни, бяха издигнати флагове на държавите участнички. Там пред развълнуваното море от деца кметът  Николай Димитров, който е и патрон на фестивала, поднесе своето приветствие, като пожела на малките участниците успех, нови приятелства и много радостни моменти.

Неотменна част от фестивалната програма е традиционната среща с ръководителите на колективите, която тази година бе домакинствана от кмета г-н Димитров.

В продължение на близо седмица талантливите деца-участници в „Слънце, радост, красота“ показваха пред компетентно жури  майсторство в танцовото, певческото, инструменталното и изобразителното изкуство.  Най-добрите от тях бяха отличени на официална церемония по награждаване, а най-интересното от форума можеше да бъде видяно в последните два концерта от фестивалните дни.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук