14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

3314 тръгнаха на училище в община Несебър

С издигане на националния флаг днес  в деветте училища на територията на община Несебър, започнаха тържествата за откриване на новата учебна година. Кметът на Черноморската община Николай Димитров откри учебната година в СОУ ”Любен Каравелов”. Той отправи приветствие към учителите, учениците и техните родители като пожела просперитет, усърдие, попътен вятър, мъдри решения и сила.

Димитров подчерта, че образованието е един от приоритетите в работата на Общинската администрация и Общинския съвет, а както досега, така и занапред община Несебър ще отделя специално внимание на материалната база, програмите и условията за обучение и възпитание на учениците.

СОУ „Любен Каравелов” започва учебната година с важна придобивка – четири нови класни стаи, които ще бъдат използвани за организиране на целодневното обучение. Тържествен водосвет за успешна учебна година отслужиха отец Петър и отец Арсений от храма „Св. Успение Богородично“.

През 2015/2016 учебна година в община Несебър ще се обучават и възпитават 3314 деца и ученици. От тях 2094 ще учат в общинските училища, а 1220 деца ще посещават общинските детски градини. 263 учители обучават и възпитават подрастващите граждани на община Несебър. За първи път училищния праг на 15-ти септември прекрачиха 276 първокласника (с 25 повече от миналата година).

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук