13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Почти 5 000 поискаха банята в ОУ „Любен Каравелов“ да стане учебен център

Близо 5 000 бургазлии искат старата баня в ОУ „Любен Каравелов“ да се превърне в модерен учебен център. Това каза Ивайло Беловски, председател на училищното настоятелство и председател на Инициативния комитет. Подписка е организирана от Инициативен комитет, която ще продължи до 10 декември, включително, на ул. „Богориди“ до Часовника. Инициативата ще завърши с детски концерт на възпитаници на училището.

Сградата е известна като Баня 3 и се намира в двора на училището. По думите на Беловски, тя е порутена, изоставена и е сборище на наркомани и клошари. Целта на подписката е да се предизвика вниманието на общинските съветници, за да включат ремонта на сградата на старата баня в капиталовата програма на Община Бургас за 2016 година. Подписката ще се входира в Община Бургас.

Беловски обясни, че многократно от 1998 година насам училището е кандидатствало под различни форми за различни проекти, но до сега не са отпускани пари за ремонт.

„От 1998 година е дадена за стопанисване от самото училище, но то няма възможност да направи този огромен ремонт, който изисква доста финансови средства. Подехме тази инициатива да превърнем сградата в модерен учебен център, в който децата да се обучават по съвременните технологии. По проект ще има различни кабинети по изкуства, информационни технологии. Има направен проект и разрешително за строеж, но няма пари“, каза Беловски.

Според последната преработка на проекта са нужни около 800-900 хил. лева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук