13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

ОИЦ – Бургас експонира изложба в БСУ

Демокрацията и човешките права са водещи принципи на Европейския съюз. Според Всеобщата декларация за правата на човека: всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.

В Европейската година на развитието, месец декември е посветен на правата на човека. По този повод Областен информационен център – Бургас представи своята изложба „10 права в ЕС“ в Бургаски свободен университет (БСУ).

Студентите на БСУ се запознаха с правата си, които включват: участие в европейски и местни избори, изразяване на лично мнение, права за работа, обучение, здравеопазване, пътуване и пазаруване в страните членки на ЕС.

На мобилния щанд, разположен до самата изложба, експерти на ОИЦ – Бургас представиха възможностите, които предоставят Оперативните програми за периода  2014 – 2020 г. и добрите практики в Бургаска област.

Студентите с интерес разгледаха изложбата, зададоха много въпроси и получиха експертни отговори от представителите на центъра.

Поради големия интерес, експозицията ще бъде изложена в сградата на Бургаския свободен университет  и през месец януари.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук