13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Екатерина Захариева ще е правосъден министър

Екатерина Захариева, която е най-близкият човек  в президентския екип на Росен Плевнелиев,  ще бъде обявена за министър на правосъдието. Новината бе съобщена още в 7 часа сутринта от сайта „Дневник“.

Пред „24 часа“ висш представител на ГЕРБ потвърди, че е избран този нестандартен вариант за наследник на Христо Иванов.

Екатерина Захариева, която два пъти беше вицепремиер в служебните правителства на Плевнелиев, е юрист по образование. Тя е един от хората, които следят от близо реформата в правосъдието, подкрепяше усилията на Христо Иванов. Самият бивш министър пък също е работил с нея в добър синхрон, тъй като в последното служебно правителство той беше министър, а тя вицепремиер.

Сайтове напомниха за близка връзка между Екатерина Захариева, „Протестна мрежа“ и т.нар кръг „Капитал“.

Според хора от правителството на Бойко Борисов това е поредния му нестандартен ход. Екатерина Захариева е човек, харесван от критиците на осъществяваната в момента съдебна реформа. Малко необичайно ще бъде на улицата да бъдат хората, чийто желания за промени тя на практика олицетворява. Захариева е позната в Брюксел, но не толкова позната в самата съдебна система.

От новия министър ще се иска бързо завършване на съдебната реформа, успокояване на атмосферата сред съдии и прокурори, добър контакт между всички парламентарни групи в името на реформата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук