12.6 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Китайци искат да строят магистралата Бургас – Варна

Правителството одобри рамково споразумение между МРРБ и потенциални китайски инвеститори. Предстоят преговори с желаещите да инвестират в инфраструктурни обекти у нас. Обявен е интерес към строителството на автомагистралите „Велико-Търново-Русе“, „Видин-Ботевград“, АМ „Черно море“, както и към тунела под Шипка.

Подписването на споразумението ще спомогне за засилване на икономическите връзки между България и Китай и привличането на инвестиции, насочени към развитието и модернизацията на пътната инфраструктура. Очаква се да бъдат създадени работещи механизми за изпълнение на пътни проекти, които са без осигурен национален ресурс.

Наред с това кабинетът одобри още три меморандума. Първият е между родното икономическо министерство и това на Китай за сътрудничество и насърчаване на връзките в сферата на индустрията, търговията., инвестициите. Двете страни ще съдействат за организирането на семинари, панаири, изложения, като същевременно ще насърчават комуникацията и сътрудничеството между българските и китайските фирми.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук