13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Табаков за оттеглянето на „Ryanair“: Бургас няма атракции през зимата

Новината, която изтече в медийното пространство за спирането на полетите от страна на “Райън Еър” от и към Летище Бургас, е повече от обезпокоителна за развитието на целогодишния туризъм в Бургас и региона. Това написа председателят на комисията по туризъм в Общинския съвет в Бургас в личния си Фейбук профил.

Припомняме, че от графиците на компанията става ясно, че полтите от и до Бургас ще бъдат прекратени от октомври. До този момент „Ryanair“ не е подала зимно разписание, което означава, че няма да се възползва и от общинския фонд за финансиране на полетите.

Ето какво още напса Табаков:

„Сигурен съм, че положихме достатъчно усилия за привличането на авиокомпанията да оперира на наша територия, включително и през допълнително финансиране от бюджета на Общината. Въпреки старанията, от тяхна страна чета причини, които не вярвам, че кореспондират с цялата истина.

Намирам, че в основата на преустановяването на полетите стоят лошите продажби и ниският интерес към нашата дестинация през зимния период. Това пък директно води до слаба запълняемост на седалките, а оттам лоши финансови резултати за компанията.

Слабият интерес към Бургас можем да отчетем в няколко направления:

Бургас продължава да бъде предпочитано място само за лятна почивка.

Градът няма достатъчно атракции и културни мероприятия през зимата.

Липсват ни привлекателни пакети и услуги от страна на хотелите. Страдаме от недостиг на разнообразни хранителни заведения, а нощният живот е “мъртъв”.

Изводът: Предстои много работа с всички колеги от бранша и огромна активност от тяхна страна.“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук