13.8 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Симеонов: Оставаме, ама при няколко условия

НФСБ остава във властта, обяви лидерът на партията Валери Симеонов на извънреден брифинг днес. „Фронтът“ няма да напусне управляващата коалиция, но пък поставя условия за промени в управлението. Симеонов изчете декларация, приета след дебати от ръководството на НФСБ.

В нея се настоява за решителна промяна в начина на управление и на коалиционно взаимодействие от страна на премиера и партия ГЕРБ и ускоряване на изпълнението на заложените в управленската програма задачи. Симеонов отново повтори, че ще гласува против оставките на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски.

В 18.00 часа днес ще се проведе коалиционен съвет, на който лидерите в управляващата коалиция ще обсъдят трите министерски оставки, бъдещите им заместници и бъдещето на самата коалиция. В случай, че коалиционните им партньори не вземат предвид исканията им, от партията заявиха, че ще инициират свикване на заседание на Националния политически съвет, на което да се обсъди въпросът за прекратяване на участието на партията в коалициите и управлението на държавата.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук