13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Билкова бира събра десетки туристи на остров „Св. Анастасия“/снимки/

Десетки туристи се разхладиха днес, на остров „Св. Анастасия“, с лимитираната билкова бира. Тя е приготвена специално за провеждащия се „Биле Фест“ от бургаската крафт пивоварна „Металхед“, като са използвани растящи на острова билки- мента, лайка, стандажански чай и мед-липа. А водолазите от клуб „Приятели на морето“ – Бургас  почистиха морското дъно и извадиха едри пресни миди, които гостите на острова опитаха, изпечени на тенекия .

В духа на Еньовден, на сцената на Острова бяха изпълнени фолклорни ритуали за здраве и плодородие. Бабите от с. Люляково сюрпризираха гостите с още една приятна изненада от техния чуден край – десерт с жито по народна рецепта с името кишкек.

Участниците в тазгодишното издание на фестивала представиха собствено производство здравословни храни, домашни ястия, лечебни екстракти и мехлеми.

Специално внимание в програмата беше отделено на чудото на „Странджа“ – кримският чай. Посетителите ще могат да си закупят на острова свежи билки за разсад, красиви сувенири и бижута с билки и цветя, както и ризи с български шевици.

Специалното меню с използване на традиционни билки ще приготвят островните готвачи от ресторант „100 години назад“

Фестивалната програма, която е част от най-новата инициатива това лято на Община Бургас – етно уикенди, продължава и утре, 21 юни, /неделя/ с ритуала Еньова Буля в навечерието на Еньовден, който ще изпълни самодейният фолклорен ансамбъл „Китка“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук