14.9 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Убиецът на Георги Танев: Намушках го при самоотбрана, съжалявам!

Бургаският окръжен съд остави зад решетките Динко Стефанов, който наръга с нож и уби строителния и футболен бос Георги Танев. 28 годишният Динко Стефанов е обвинен по чл.115 от НК за предумишлено убийство, който предвижда от 10 до 20 г. лишаване от свобода.

Съдия  Яни Гайдурлиев обаче заяви, че предстои да бъде доуточнена юридическата квалификация на престъплението, с оглед версията на обвиняемия и предстоящите разпити на още свидетели. Въпреки това обаче били налице обосновани предположения, че Динко Стефанов е извършител на убийството и затова му е наложена най-тежката мярка.

Служебният защитник на обвиняемия, адвокат Цветелина Куманова пледира за по-лека мярка и промяна на обвинението от чл. 115 от НК в чл.119 НК, който е за убийство при неизбежна самоотбрана. Адвокатът цитира разпити на сервитьорки от бар „Интрига“, които са посочили, че убитият Георги Танев и бодигардът му Горан Горанов са били пияни или под въздействието на наркотични вещества. Бившият футболен бос и шеф на фирма „Евробилдинг“ е бил най-малко на четири уискита, се е разбрало още по време на разпитите. Свидетелските показания сочат също, че убитият Георги Танев и неговият бодигард са тръгнали заплашително към  обвиняемия. Има и твърдения, че бодигардът Горан е бил въоръжен с неща като ятаган.

Динко Стефанов заяви днес в съда, че е много съжалява за случилото се, но е действал при самоотбрана. Обвиняемият изказа съболезнования на семейството и близките на убития Георги Танев. Динко Стефанов е родом от село Елховец, до град Рудозем. В Бургас живее на квартира в к-с „Братя Миладинови“. Има висше образование, завършил е английска и българска филологии.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук