13.8 C
Бургас
неделя, май 12, 2024

В Царево бесни на публикации за делфина. Оказало се, че не е убит

Факт е, че умрелият делфин на плаж „Корал” не е убит с огнестрелно оръжие, а се е удавил, след като най-вероятно се е оплел в рибарски мрежи. По този повод началникът на криминална полиция в РУП-Царево Дико Градев заяви: „Всички твърдения, появили се в медиите, че делфинът е убит, категорично не отговарят на истината. Редно е всяко твърдение да бъде защитено и да се позовава на доказателства. От констативния протокол за извършената аутопсия на ексхумирания труп на делфина, е видно, че смъртта му е настъпила вследствие на задушаване поради аспириране на голямо количество вода. Това е истинската причина за смъртта на делфина. Отворите върху трупа му и канала между тях са от рибарска канджа /кука с дървена дръжка/, направена от 4-5 мм желязо, а не рани от огнестрелно оръжие. Твърдя, че действията на служителите на РУП – Царево са били своевременни и адекватни”

По повод обвиненията, че в община Царево се избиват бездомни кучета, той заяви, че в РУП – Царево не са постъпвали такива сигнали.

Обвиненията срещу рибарите също са неоснователни, твърдят от полицията. От Гранично полицейско управление –Царево потвърдиха, че при извършените от тях проверки не е регистриран случай на притежание на оръжие от рибари. Граничните полицейски служители извършват непрекъснати проверки на собствениците на всички морски плавателните съдове за разрешения за притежание на оръжие.

„ В Царево не избиваме бездомни кучета и не гърмим по морски бозайници, нито се разхождаме в морето с автоматично оръжие, както се твърди в публикацията на централен ежедневник от 3 септември”, заявява и кметът на Царево Петко Арнаудов. –„ Аз съм сериозно обезпокоен от твърденията във вестника, които не отговарят на истината и накърняват имиджа на общината. Публикации от този род влизат в остро противоречие с усилията на общината да направи от района приятно място за почивка за хилядите стари и нови туристи. Граждани, почивали за първи път в Царево това лято, споделиха чудесните си впечатления от престоя си тук и дойдоха специално да ми благодарят. Не може така безотговорно да се изписват заглавия и да се смесват изконни традиции / тричането на кучета/ с един нещастен инцидент, какъвто е случаят с делфина. Оставам с впечатлението, че цялата тази история има политически привкус”

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук