12.6 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Бургазлия, вече 6 месеца, търси помощ от държавата за отвлечения си внук

Бургазлията Георги Бакалов отново търси съдействие от медиите и от  българските институции за отвличения си  внук Георги Иван Бакалов. На 26 март, през  Летище Бургас, детето е изведено от страната от биологичния си баща, новозеландският гражданин Гери Ардерн, който е представил два детски паспорта-един новозеландски и един немски,  на името на Георги.

 

снимка: архив- burgasinfo.com

В писмо до президента, премиера и омбудсмана  Бакалов  припомня, че още в края на март  Окръжна прокуратура-Бургас е образувала преписка за отвличането на детето, но пет седмици след подаването на сигнала  бургаска прокурорка отказва да образува досъдебно производство, без да е извършила каквато и да е проверка по случая.

 Майката на детето Петра Ингеборг Бакалова и дядо му вече 6 месеца нямат никакъв контакт с детето.

 “Тъй като в писмото си до мен родната полиция се чудят, на какво основание и с чие съгласие е издаден новозеландски паспорт на българското дете Георги Иван Бакалов, прилагам и писмо от новозеландското Министерство на правосъдието, в отговор на декларация от дъщеря ми, че без нейно знание и съгласие в Нова Зеландия е бил издаден детски паспорт на сина й. От писмото е видно, че в Нова Зеландия не е толкова интересно, дали дъщеря ми знае, че ще бъде издаден  и дали е съгласна да бъде издаден новозеландски паспорт на българския й малолетен син! “, обяснява Бакалов.

До този момент българската прокуратура не е повдигнала обвинение срещу новозеландския гражданин Гери Ардерн.

След 28 септември 2011 г. юрисдикцията за защита на личността и имуществото на българското дете Георги Иван Бакалов има държавата Нова Зеландия, тъй като ”обичайното място на пребиваване” на детето (повече от 183 дни) вече е Нова Зеландия, а до 28.09.2011 г. българската прокуратура не е представила никакво доказателство за незаконно прехвърляне или за отвличане на българското дете Георги Иван.

“На 31.10.2011 г. е насрочено дело в Семейния съд-Хемилтън, където съдбата на българското дете Георги Иван е предрешена – нямаме средства за компетентен адвокат; назначеният ни служебен защитник е новозеландец, чийто адрес отказват да ни предоставят, няма го и в регистъра на адвокатите.”, пише отчаяният дядо и търси съдействие от държавата да защити внука му и да го върне в България.

 Той напомня, че детето Георги Иван Бакалов е български гражданин, български ученик с постоянен адрес в Бургас. Дъщеря му Петра Ингеборг Бакалова също е българска гражданка, само и единствено с български документи за самоличност и с постоянни адрес и местожителство в Бургас, България. Приложимо право за майката и детето е българското право. Според българските институции  българската майка Петра Ингеборг Бакалова е неомъжена и единственият член на семейството й е синът й, пише в писмо до медиите- Бакалов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук