16 C
Бургас
вторник, май 21, 2024

Състоя се официално чартиране на Зонта клуб Несебър

Официално чартиране на Зонта клуб Несебър се състоя вчера/ 5 ноември/ в зала ”Сочи” в Стария Несебър. Това е най-новият клуб в Дистрикт 30, Арея 05 в голямото семейство на световната организация „Зонта Интернешънъл“, съобщи президентът на новоучредения клуб Темка Томова. В Арея 05 има общо 15 клуба- от тях 11 са в България, 3 в Румъния и един в Скопие.

 

В Зонта клуб Несебър членуват 25 дами, които работят предимно в сферата на туризма, заради спецификата на региона. Те  получиха значки, за принадлежност към голямото семейство на Зонта,  лично от Мария Стефанова, която е губернатор в Дистрикт 30.

 

На официалната церемония присъства и Елина Александрова- директор на Арея 05, както и гости от Македония, Румъния и България.

Президентът на Зонта клуб Несебър Темка Томова благодари лично на кръстниците на клуба от Зонта клуб София, както и на Катя Стоичкова- центурион в Арея 05, отговорник за членството в Зонта.

Поздравителни адреси по повод чартирането на клуба  поднесоха от Ротари клуб Несебър и Лайънс клуб Несебър, както и Виктор Борисов- зам. кмет в Община Несебър.

Зонта Интернешънъл е международна организация, създадена в началото на миналия век, която работи за утвърждаването на жените в във всички сфери на обществото и защита на техните права.

 

Първият проект, по който започва да работи Зонта клуб Несебър е създаването на защитено жилище за жени пострадали от домашно насилие. Кризисният център трябва да бъде в рамките на общината, затова ще се търси съдействието на местната управа. Освен застъпничество за чисто женските каузи, Зонта клуб Несебър ще се занимава и с благотворителност.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук