13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

52 незаконни сметища ще бъдат изчистени в Бургаско

Кметовете от Бургаски регион изразиха готовност да се включат в инициативата “Да изчистим България”. Вторият етап от кампанията ще бъде на 12 май следващата година и целта е акцията  да излезе извън рамките на столицата, обясни днес мениджърът на проекта Мария Лазарова.

Вече е направена карта на най-замърсените зони в страната ни. Установени са 2 000 незаконни сметища на територията на страната, като 52 от тях се намират в бургаски регион, който е атрактивна туристическа
дестинация с морето си и Странджа планина.

В първия етап на инициативата, в почистването на София са се включили 41 000 души и e извозен 22 000 куб.м. боклук. Попитахме кметовете от Бургаски регион биха ли се включили в инициативата.

В инициатива “Да изчистим България” вече са се включили със свои проекти Дружеството за защита на птиците и ученически организации.

Днес областният управител Константин Гребенаров приветства всички новоназначени кметове и председатели на общинските съвети по места. Гребенаров изрази желание за добър диалог.

Директорът на Регионалния исторически музей в Бургас Цоня Дражева стана носител на годишната награда на областният управител за особен принос в икономически, социалния и културния живот в региона.

Цоня Дражева беше отличена най-вече заради археологическите и проучвания в Делтум- Дебелт, Созопол и крепостта Маркели край Карнобат.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук