20.4 C
Бургас
събота, май 25, 2024

Заплашиха с киселина жената, прегазила Валя. Делото тръгна при засилени мерки за сигурност

Надя Иванова, която прегази 12-годишната Валя на пешеходна пътека в Бургас, е била заплашена със заливане с киселина, убийство  и линч. Затова делото започна днес в Окръжен съд Бургас  при изключително засилени мерки за сигурност. Съдебната охрана вкара подсъдимата почти час  и половина по-рано в залата и така тя остана скрита за медиите. На излизане от залата кордон от полицаите не позволи на камерите и фотоапаратите да се доближат до Надя Иванова. Тя излезе от залата плачейки и бягайки по стълбите, а журналистите недоволстваха, че не бяха допуснат  до нея.

снимка: майката на убитата Валя поиска максимална присъда, благодари на медиите за подкрепата

От пресцентъра на съда обясниха, че още вчера адвокатите на подсъдимата са входирали в Окръжния съд молба до председателят на съдебния състав, с молба за допълнителни мерки за сигурност заради отправените заплахи.

 

Делото се гледа по съкратената процедура. Признаването на вината и съкратената процедура гарантира на подсъдимата по-леко наказание. 33- годишната Надя Иванова се признава за виновна за причиняване на смърт по непредпазливост. В съдебната зала тя почти припадна и се наложи да я сложат да седне. Единственото, което успя да каже е, че никога няма да си прости за прегазеното дете и това, което е причинила на семейството й.

Прокуратурата поиска между 2 и 3 години затвор при лек режим на изтърпяване на присъдата.

Адвокатите на Валя настояват за условна присъда заради смекчаващите вината обстоятелства. Според направените експертизи не било ясно до колко законно е поставена пешеходната пътека, на която беше прегазено детето. Според тях съществувал голям процент за допускане на грешка и при най-добрите шофьори.

От Фондация „Безопасни улици за Валя” поискаха максимална присъда- от 6 години затвор и се обявиха против условните присъди за убийство на пътя.

Инцидентът стана на 17 юни 2011 г., когато Надя Иванова прегази с „Ауди А3″  12-годишната Валя на пешеходна пътека пред  бургаския МОЛ.

 

Присъдата ще бъде прочетена от 14.30 часа днес.

 

Очаквайте подробен видео репортаж!!!

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук