13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Община Бургас се включва в европроект за транспортна система

Община Бургас бе одобрена за участие в първи етап на програмата SOUTH-EAST EUROPE, в която ще си партнира с градове от Унгария, Италия, Румъния, Австрия и Гърция. Проектопредложението е озаглавено IMITS – Integrated Models of Intelligent Traffic Systems in Middle-sized Cities of South East Europe. Главна цел на проекта е подобряването на транспорта в средни по големина градовеtrafik2.jpg /регионални и индустриални центрове/, чрез разработване на методи за увеличаване дела на обществения и алтернативния транспорт, както и чрез съставяне на планове за мобилност.Специфичните цели на проекта предвиждат:

* Подобряване на обществените дейности и политики;

* Повишаване качеството на обществения транспорт като тип услуга;

* Синхронизиране на транспорта с темповете на икономическо развитие в градовете;

* Подобряване на разбирането и уменията на общинските органи, отговорни за изготвянето на политиките за мобилност;

* Набелязване на ясни перспективи при финансиране, планиране, проектиране и предлагане на транспортни услуги, съобразени с икономическите, екологичните, обществените и управленските планове за развитие.

В рамките на проекта ще се проведе изследване на най-добрите практически модели, реално работещи в ЕС. Събраната и анализирана информация ще послужи за създаване на инструмент, състоящ се от мерки за облекчаване на трафика и подобряване на транспортната услуга.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук