9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Трима души изгоряха като факли в къща в Созопол, версията е за умишлен палеж

Полицията в Бургас работи по версията за умишлен палеж на къщата в Стария Созопол, която изгоря малко преди полунощ . В пламъците намериха смъртта си трима души-   51 годишната Диана Великова и нейните родители – Златка Монева, 81 годишна и съпруга й – Трифон Монев на 77 години. Георги Георгиев, който живеел със загиналата Златка на семейни начала, минути преди пламъците да обхванат къщата се усетил мирис на нафта. Той извикал  Диана, за да я предупреди да напусне къщата и тръгнал да търси помощ, но вече било късно.. Диана се втурнала да спасява родителите си и намери смъртта си заедно с тях. 

Родителите на Диана били в тежко здравословно състояние – майка й с инсулт, а бащата с дихателни затруднения вследствие на туберкулозно заболяване. Възрастните хора почти не напускали втория етаж на къщата, тъй като били трудно подвижни.

 

39 годишният Георги  е от Добрич, семейството живеели под наем в къщата на ул. «Тюлен» № 2 от пролетта тази година. Диана и Георги си изхранвали  от малка механа на ул. «Рибарска» № 26, където и двамата работели като готвачи и бармани. Собственичката на заведението беше шокирана от случилото се.

Къщата е собственост на дружеството „Дарик имоти „. Съседи разказва, че преди години също е имало опит за палеж на къщата, която е паметник на културата.

Районът около изгорялата къща продължава да е отцепен, извършва се оглед за установяване причините за пожара.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук