14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Граждански комитет за борба с корупцията: „Зелените“ си разпределят над 7,8 млн. лева за ПП„Странджа”

„Алчни еколози, групирани като истинска мафия се готвят да преразпределят безвъзмездно предоставени 7 821 000 лева от Европейския фонд за регионално развитие на ЕС и от Държавния бюджет на България за Природен парк Странджа”, алармираха в писмо до медиите от Граждански комитет за борба с корупцията. В сигнала е посочено, че идна част от парите са отпуснати за кампания заопазването на прилепите и извършването на мониторниг на прилепните популации в района, друга за опазване на бръмбари и за опазването на растителния вид странджанска боровинка.

 

В прессъобщение до медиите „еколозите” съобщиха, че се събират в Бургас за да обсъждат мерките за опазване на прилепите. Срещата започва утре в 10,30 часа в културен център „Морско Казино“. В дългия списък с имена на участници и лектори на челно място стои активистът от Политическа Партия „Зелените” Петко Цветков, чиято фонадиця „Биоразнообразие” спечели плана за управление на Природен Парк„Странджа”.  Заедно с него са изброени дежурните, изхранващи се с подобни  мероприятия Коалиция „Да остане природата в България”, Стоян Бешков, член на Управителния съвет на „Зелените”, представен удобно в списъка като представител на Центъра за изследване и защита на прилепите към Националния природонаучен музей при БАН, Фондация Екообщност, Сдружение за дива природа „Балкани“. В списъка фигурира и Федерацията на природозащитни сдружения „Зелени Балкани”, която се свързва с Тома Белев и с онези от групата му, които се опитаха да броят делфини в Черно море за 3.5 млн европейски пари. Главата на „зеленият октопод” като участници във форума в Бургас следват: Дунавско-Карпатската програма България WWF, начело с Веселина Кавръкова, партньорката в живота на Тома Белев, членве на Сдружение за дива природа „Балкани”- Катерина Раковка, съпруга на Андрей Ковачев и съпредцедател на партия „Зелените”, работила в Дирекция природен парк „Витоша” по времето на Тома Белев; Андрей Ралев, активист на партия „Зелените”, работи в WWF; Петър Шурулинков, активист на партия „Зелените”, водач на листата в Кюстендил, работи в Природонаучния музей към БАН.

 

 

Граждански комитет за Борба с корупцията пита:

 

Кой и как избра списъка с участниците, които да обсъждат защитените видове в Странджа, при положение, че точно тези хора цяла зима скачаха против развитието на региона и срещу населението в Община Царево? Заради тези поредни 7.8 млн лева ли обричате две общини на фалит и хиляди местни жители на глад?

 

Вече има грозни съмнения, че точно тези организации, станали известни с прозвището „зелени пиявици” бързат да разпределят средствата по програмата преди приемането на Плана за управление на парк Странджа.

 

Граждански комитет за Борба с корпцията пита:

 

Защо всички тези еколози протестираха срещу Общо устройствения план на Община Царево, спряха развитието на туризма там, а сега отново са наредени за деленето на европейските средства по проекта Устойчиво управление и устройство на Природен парк „Странджа“. Вие всъщност какво по-точно ще правите – ще опазвате прилепи и бръмбари или войната срещу ОУП-а ще ви донесе едни 7.8 милиона лева?

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук