Ден преди Гергьовден агнешкото месо удари 15 лева в бургаските магазини. По-търпеливите и свободни купувачи могат да открият прясно месо и за 10 – 11 лева, а в хипермаркетите дори за 9 лева на килограм.
И тази година производителите се оплакаха, че цените са ниски, от което търпят загуби. 5 лева пък е цената за килограм живо агне. Браншовоци все по-често се обединяват около идеята за приемането на наредба за директни продажби, което ще им даде правото да определят цените на щанда за месо.
Основно се предлагат плешки или половин агне. Цялото агне остава рядкост по магазините. Липсва търсене и на агнешки главички, отчитат търговците. Пакет дреболийки пък се търгува от 5 до 7 лева. Това, което всеки трябва да следи при покупката на агнешко, е наличието на печат върху месото, както и свежия цвят, който показва, че е прясно.