16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Най-новата Кулинарна Академия в България отваря в Слънчев бряг

Кулинарният ѝ директор е шеф Анатоли Колев /вицепрезидент на Българската асоциация на пицарите/, по чиято идея е създадена академията. Целта ѝ е да помогне на ресторантьорския и туристически бизнес в страната да предлагат правилно качествения продукт, който имаме, като повиши качеството и професионализма в областта на съвременната кухня и кулинарията изобщо. В центъра ще могат да се обучават не само професионалисти, но и любители кулинари. Лекторите са едни от най-добрите майстори в областта на пица, паста и модерна кухня в страната и в чужбина.

Обученията ще бъдат на теория и практика. Първите и основни лектори в академията са шеф Анатоли Колев /майстор-пицар/, шеф Валентин Иванов – технологични процеси на стария и новия свят в кулинарията и шеф Ивайло Диков /майстор-пицар/. Ще има и гостуващи лектори по създаване на модерна кухня, сладкарство, суши, както и в други области.

Програмата на трейнинг центъра е готова до април и започва с шеф Анатоли Колев и курс Пица КЛАСИКА на 10 февруари. В края на февруари ще има курс РЪЧНА ПРЯСНА ПАСТА. В началото на март шеф Ивайло Диков ще преподава РИМСКА ПИЦА И ХЛЯБ, а в края на месеца – шеф Валентин Иванов ще води курс СУ ВИД – РИБА, МЕСО, ЗЕЛЕНЧУЦИ. В началото на април, отново шеф Колев ще има курс НАПОЛЕТАНСКА ПИЦА.

––

За ЛЕКТОРИТЕ:

Шеф Анатоли Колев завършва колеж в Лондон и дълги години е главен пицар, главен готвач и шеф консултант в няколко лондонски ресторанта. След завръщането си в България е консултант на верига ресторанти „Стария Чинар“ и мениджър в Хорека – Инкофудс. Има собствена фирма за консултации и обучения. Вицепрезидент е на Българската асоциация на пицарите, член на Световната пица асоциация и почетен член на Руската пица федерация, както и член на Британския кулинарен институт.

Шеф Валентин Иванов работи в София от 2001 г. Започва като готвач в някои от най-елитните ресторанти в столицата. Четири години ръководи ресторант на остров Сардиния, Италия. Черпи опит и от носителя на 2 звезди Мишлен Лина Саноли в собствения ѝ ресторант, след което се връща в България, за да оглави бутиков хотел ресторант в Несебър. Отново в чужбина, този път на корсиканския остров, работи като шеф готвач на ресторант Aquarium като го извежда на 5-то място в трипадвайзора. Прибира се отново в България, където оглавява още два висококласни ресторанта. Бил е шеф готвач на Ала Карт ресторанти по 400-700 седящи места. Има собствена консултантска фирма.

Шеф Ивайло Диков работи в сферата на ресторантьорството от 2004 г. Минал е през всички звена на бизнеса. Голямата му страст се оказва пицата и хляба, с които се занимава последните осем години. Работи и надгражда умения и технологични знания с най-добрите професионалисти в България.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук