20.4 C
Бургас
петък, април 26, 2024

С българска ракия и гайди посрещнаха австрийските пенсионери в Слънчев бряг

6500 австрийски пенсионери са избрали да почиват в Слънчев бряг до 28 май. Днес в курорта пристигна първата група от 360 души. Те бяха посрещнати по стар български обичай с питка и сол, както и родна ракия.

Австрийците ще почиват една седмица като цената на пакета от 750 евро, включва самолетните билети и екскурзии в региона. От почивката на пенсионерите, родният туризъм ще спечели 10 млн.лв.

От австрийската фирма, която организира пътуването за втора година споделиха, че австрийците са останали най-впечатлени от българския фолклор, затова в края на престоя си са направили дарение за музикалното училището  в Котел.

„Както и миналата година, така и тази се надяваме австрийците да останат  впечатлени от гостоприемството на българина и колко е красиво в страната ви. Има пенсионери, които за втори път се връщат в Слънчев бряг.”, сподели Ото Шпел, генерален мениджър на туроператорската фирма „Сениорен Райзен“

Австрийските туристи споделиха първи впечатления от посрещането и какво очакват.

-„Много е хубава питката, но ракията нещо не ми хареса”

-„Хубаво време и дружелюбни хора”

–  „Имаме познати, които са били в България вече два, три пъти и те са доста впечатлени. Харесал им е много Несебър. „

Австрийците ще бъдат настанени в четири хотела на първа линия на морето. От ръководството на Слънчев бряг са се погрижили да бъдат осветени алеите и подготвен плажа.

В програмата на австрийските пенсионери ще са включени посещение на опера, разходка с лодка по река Ропотамо и  обиколка в Странджа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук