11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

„АБВ-Движение 21” откриха информационна шатра в Бургас

Водачът на листата на „АБВ-Движение 21” за Бургаска област Румен Петков и вторият в листата Антон Коджабашев откриха днес информационната шатра на коалицията, която се намира на ул. Богориди”. В последните дни на кампанията тук кандидатите за народни представители ще отговарят на актуални въпроси и ще разясняват какви са приоритетите на „модерните в ляво” . На откриването на шатрата присъстваха още д-р Веселина Дончева, която е трета в листата, адвокат Георги Сталев- четвърти в листата и Ирена Михайлова.

Основните приоритети на Коалиция АБВ-Движение 21 са борба с бедността , намаляване на социалните неравенства, образование, наука, култура и здравеопазване, върховенство на закона и ефективно правосъдие, устойчиво развитие и справедливост в икономиката и сигурност за гражданите. Коалицията ще работи за създаване на държавен инвестиционен фонд за иновации с начален капитал от 1 млрд. лева, повишаване на минималната работна заплата, така че да достигне 700 лева в края на 4 годишния мандат, въвеждане на минимална работна заплата за висшистите, които работят на позиции, изискващи висше образование с 30% над минималната работна заплата и др.

shatra abv

На откриването на шатрата Румен Петков сподели, че в тази кампания не е имало дебат по важните въпроси за България. „Никой не иска да говори за образователната система и нейното състояние. До четвърти клас децата не повтарят и трябва да сме наясно, че идвайки в пети клас, много от тях са неграмотни и не могат да смятат. Ако не посочим с пръст кой ни доведе до това дередже, продължаване нататък със знанието, че раждаме безработни и създаваме безделници“, коментира Петков.

Коалиция „АВБ-Движение 21” е № 8 в интегралната бюлетина!

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук