24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Амбициозно: Ще се рекламираме в Голямата ябълка

Страната ни подема мощна рекламна кампания в Съединените американски щати. Това стана ясно от изявление на министъра на туризма Николина Ангелкова по време на редовното заседание на Съвета по туризъм, което се проведе в Златни пясъци. По думите й, България ще бъде рекламирана за първи път в градове като Ню Йорк, Вашингтон, Лос Анджелис, Лас Вегас и Чикаго. 

„Ще можем да видим типични за страната ни места на знакови точки в Ню Йорк. Това ще продължи два месеца. Ню Йорк е космополитен град с туристи от цял свят. Досега там не сме имали рекламни активности. Провели сме разговори с управата на американския град. Започваме рекламната кампания през октомври“, каза министър Ангелкова.

Тя допълни, че България е поставена на първо място по интерес от страна на германските туристи, на второ от холандските и на трето и четвърто от френските и руските. В годишната програма за национална туристическа реклама за 2018 година Министерството на туризма залага на дигиталния маркетинг и онлайн активностите, стана ясно от изявлението на Ангелкова.

По време на заседанието стана ясно, че от началото на годината, страната ни е спечелила 1,5 млрд. лева от сектор туризъм.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук