24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Банда, въоръжена с ножове, бухалки, мачете и пушка вилнее из Бургас

На 19.03.т.г. рано сутринта в ОДМВР – Бургас е получено съобщение за това, че на ул. „Найден Геров” в бургаския комплекс „Меден Рудник” няколко маскирани мъже извършили грабеж на 28 годишен бургазлия, като му отнели сумата от около 1 400 лв. Няколко часа по-късно същите мъже, въоръжени с ножове, бухалки, палки, мачете и пушка, отишли на ул. “Петко Войвода” отново в к-с „Меден Рудник”, като предприели действия, нарушаващи обществения ред и спокойствие, демонстрирайки наличното оръжие и опитвайки се да намерят бития от тях няколко часа по-рано мъж.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Четвърто Районно управление – Бургас са установени петима от извършителите – това са криминално проявените – К.Д., 20 годишен от Айтос, Н.К., 23 годишен от Айтос, 22 годишния К.Г. от Бургас, 29 годишния Т.Ж. от Бургас и 22 годишния И.П. от Бургас. Предприети са мерки по задържане на лицата и провеждане на процесуално-следствени действия по претърсване на домовете и автомобилите им.

На 22.03.т.г. са задържани двамата айтозлии, като при проведените претърсвания са открити и иззети маски, ножове, бухалки, палки, мачете и пушка, с които петима младежи са били въоръжени по време на нападението.

Ден по-късно около 19.00 ч. в района на Спортна зала „Младост” е установен 29 годишния Т.Ж., който отказал да се подчини на полицейските разпореждания и оказал съпротива, което наложило използването на физическа сила и помощни средства. Останалите двама младежи се издирват от служители на ОДМВР – Бургас.

При проведените допълнителни полицейски действия е установено, че И.П. заедно с друг свой приятел на 24.10.2015 год. извършили в района на бензиностанция „Шел” в кв. „Победа” побой по хулигански подбуди над млад бургазлия. По случая в Първо Районно управление – Бургас е образувано досъдебно производство.

В момента се проверяват данни за това, че петимата бургазлии са участвали и в други случаи на сбивания и побои, осъществени на територията на Бургас – град.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук