21 C
Бургас
сряда, 12 май, 2021
spot_img

„Бургасбус“ открива нови работни места

„Бургасбус“ започва работа по проект „Устойчиво интегриране на пазара на труда на млади и търсещи работа лица“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Той ще продължи 14 месеца и цели създаването на устойчиви работни места за лица до 29 години и безработни над 54-годишна възраст.

Целта на проекта е да се интегрират млади хора, които към момента не са ангажирани с трудова дейност или обучение, както и възрастни трайно безработни и неактивни лица. Новоразкритите 14 работни места са продължение от реализацията на проект „Интегриран градски транспорт на Бургас“, с което настоящия проект надгражда ефекта от дейностите, финансирани с европейски средства.

Друга много важна цел на проекта е предоставянето на подходящо обучение за участниците в него. За целта ще бъдат организирани специални курсове по английски език за нива A1, A2, B1, както и професионални обучения за предлаганите позиции. На успешно завършилите, ще се издава документ след полагане на изпит.

Проектът предвижда и закупуване на оборудване, което да се използва специално за новите работни места.

Целите на проекта съответстват на Приоритетна ос 1 на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ – „Подобряване достъпа до заетост и качество на работните места“, а предложените дейности отговарят на тези на Стратегия „Европа 2020“ за трудовата заетост, борбата с бедността и социалното изключване. Според данни на Евростат към 04.2015 – младежката безработица в България е 22.3%. Средната за ЕС е 20.7%. Най-многобройни – 56.4%, са лицата без каквато и да било квалификация и специалност.

Общата стойност на проекта е 173 хиляди лева, собственото участие на дружеството е в размер на 34 хиляди лева.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,901Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: