14.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Бургаски деца ходят на градина с колело

Велосипедът през последните години се настани трайно в ежедневието на много хора в Бургас. Отсега колелото ще е верен приятел и на децата в морския град. Родителите ще могат да ги водят до градината с колело без да се притесняват къде ще оставят велосипеда.

За това удобство в ЦДГ „Раковина“ вече са монтирани две велостоянки. Там колелата на децата ще могат да останат през целия ден. Съоръженията разполагат с по 8 места. Монтирането им е част от инициативата на Община Бургас „И най-малките на колела“.

Идеята е в бъдеще при всички детски градини, училища и университети в Бургас да бъдат поставени велостоянки. По този начин ще се насърчи използването на велосипеда като алтернативен, удобен и здравословен начин на придвижване. Така ще се щади околната среда от замърсяване с вредни емисии.
Освен велостоянките, децата от ЦДГ „Раковина“ получиха и още един подарък. Всеки от малчуганите вече има специална антена за колелото си. На нея са поставени флагчета, на които са изобразени символите на детското заведение и на Община Бургас. Антената има за цел да изостря вниманието на шофьорите, за да са по-внимателни, когато край тях преминава дете с колело.

Освен в ЦДГ „Раковина“, други две велостоянки вече са монтирани и пред  СОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук