7.1 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Бургас коленичи пред паметта на Апостола

Най-важното, което трябва да се спомене за днешното отбелязване на годишнината от гибелта на Апостола, е това, че имаше повече деца, отколкото политици. Затова Община Бургас благодари на родители, учители и други възрастни, които ги доведоха.

Присъстваха и политици, което е задължително за такива дни, тъй като те трябва да дават пример на всички останали. Почит към паметта на Васил Левски отдадоха зам.-кметът Красимир Стойчев, областният управител Вълчо Чолаков, председателят на ОбС Костантин Луков, общински съветници. Сред гостите на бургаския ритуал беше и евродепутатът Ангел Джамбазки.

Както всяка година на 19 февруари, паметникът на Апостола в Морската градина бе отрупан с венци и цветя от признателни българи. Датата е тъжна, но тя е Ден Първи от второто рождение на Левски – като нетленен народен символ и идеал за подражание.

Днес в Бургас ще се проведе още едно събитие, посветено на Апостола. Това е спектакълът „Примерът за нас“, който започва от 18.00 часа в Дома на писателя /ул. „Вола“ № 1/. В него ще вземат участие малчуганите от театрална школа „Детско царство“  към Общински детски комплекс.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук