14.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Бургас си има вицета по боче

Тимът по Боче към Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в гр. Бургас се представи отлично на национално състезание в Плевен и грабна сребърни медали. Децата със специални образователни потребности към РЦ, които бяха подготвени от ресурсният учител Радостина Митева, дадоха всичко от себе си на оспорваните и динамични двубои и бяха възнаградени за труда си с медали и висока оценка на журито.

Участие взеха над 10 отбора от цялата страна, сред които РЦ- Сливен, помощно училище „П.Р. Славейков“ -Плевен, помощно училище-гр. Добрич, Дневен център- гр. Плевен, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“- Бургас, Защитено жилище за младежи- с. Искра,общ.Карнобат, СУ „Св. Св. Кирил и Методий- Карнобат,
ЦНСТ- гр.Твърдица, РЦ- гр. Благоевград

Девойките от отбора ни се окичиха със сребро във трета девизия,  а момчетата в четвърта девизия. Състезанието продължи общо 6 часа, като компетентното жури следеше за всеки детайл при специфичния спорт. На състезанието присъства екип от Регионален център- специалният педагог Радостина Митева и Станимир Миланов- психолог и председател на комисията по спортни дейности. Екипът се погрижи за комфорта и доброто настроение на своите възпитаници. След достойното си представяне на децата беше организирана екскурзия с учебна цел до градовете  Велико Търново и Ловеч. Специалните педагози подготвиха кратка лекция за местността  Царевец , моста на Колъо Фичето и други  исторически забележителности.

Бочето е игра със специални топки за деца с интелектуални затруднения.  Неговата родина е Италия.  За да се играе, се изисква концентрация и повишено внимание.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук