10.4 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Бури и наводнения взеха най-малко 9 жертви в САЩ

Най-малко девет души загинаха през последното денонощие в южните и централните щати на САЩ в резултат на бури, ледени дъждове и наводнения. В резултат на наводнения в Тексас, причинени от проливни дъждове, загинаха четирима души.

Повечето от тях са се намирали в колите си, когато са били отнесени от водните потоци. В някои райони на Тексас реките са излезли от коритата си, десетки домове са наводнени. Нивото на водата в низините е почти четири метра. В съседните щати Оклахома и Канзас паднаха ледени дъждове. В резултат бяха прекъснати далекопроводи.

Само в Оклахома без електричество останаха около 50 хиляди души. През изминалата нощ много магистрали бяха покрити с лед, което предизвика десетки произшествия. В Канзас жертви на произшествия, причинени от изключително лоши метеорологични условия станаха най-малко петима души. Щатските власти призоваха хората да не се използват колите си, ако това не е абсолютно необходимо.

Синоптиците предупреждават, че лошото време ще продължи и през следващите няколко дни. В Тексас властите призовават гражданите да бъдат готови за нови наводнения. /БГНЕС/ТАСС

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук