15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Бюджетът на Поморие бе приет без нито един глас „против”

Бюджетът на Община Поморие за 2016 година бе приет днес, по време на шестото заседание на местния парламент. Общинските съветници подкрепиха решението с 14 гласа „за”, а шестима гласуваха с „въздържал се”.

От свое име и от името на администрацията, кметът на Община Поморие Иван Алексиев благодари на общинските съветници за приемането на бюджета без нито един глас „против”. „ Позицията на тези, които се въздържаха, приемам като вот на доверие към мен и съм сигурен, че до края на годината ще се убедят, че това е реален бюджет и изразходваме правилно средствата. Благодаря и на съветниците, които подкрепиха бюджета, за гласуваното към мен доверие. Надявам се, че през 2017 година новият бюджет ще бъде приет единодушно“, коментира кметът на Поморие Иван Алексиев.

Комисиите към Общински съвет Поморие се обединиха и около някои предложения, касаещи предимно промени в Културния календар на Общината. Предложените поправки бяха приети преди окончателното гласуване на бюджета днес. Сред тях са решението за създаване на ново мероприятие „9 май – Ден на Европа”, повишаване на средствата за реализация на „Яворови дни – Поморие 2016” и за нова театрална постановка в НЧ „Просвета 1888”.

„Представените цифри и решения са резултат на изключителен труд, както от страна на администрацията, така и от страна на комисиите, за да навлязат в детайлите и да приемат бюджета толкова бързо. За нас това бе особено важно, защото имаме много работа. Дано продължим да работим така конструктивно и занапред.”, добави в края на заседанието кметът Алексиев.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук