23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Валентин Иванов: Успехите ни се дължат на това, че сме единни

Валентин Иванов е един от ярките футболисти в отбора на Нефтохимик U19 . Играе на позициите централен нападател, ляв и десен халф. Роден в Айтос, на 22 февруари 1997 г., първите си стъпки по футболния терен прави едва 7-годишен, когато започва да тренира в отбора на родния си град – „Вихър“. Когато е на 11 години става играч на Черноморец, а през лятото на 2015 г. облича зелената фланелка и влиза в отбора на „шейховете“.

Вальо не крие, че се чувства по-добре в отбора на Нефтохимик, където има свободата да се развива и да разгръща потенциала си. От самото начало на първенството, той се представя прекрасно и има значителен принос за успехите на тима. „Със съотборниците ми сме в чудесни взаимоотношения и сме приятели. Мисля, че успехите ни се дължат не толкова на качествата ни, а на това, че сме единни, имаме добър треньорски колектив и се подкрепяме много.“ – казва той.

Мачът, който никога няма да забрави е срещу Лудогорец. На 26.09.2015 г. „шейховете“ посрещнаха разградчани на собствен терен, в среща от VI кръг на първенството и ги победиха с 1:0. „Беше много труден мач, не вярвахме, че можем да победим Лудогорец. Първото полувреме завърши с 0:0, но второто ги надиграхме, както тактически, така и с единоборства и заслужено спечелихме.“ – спомня си Валентин.

Той има голяма заслуга и за победата на Нефтохимик над градския съперник Черноморец, в дербито от XI кръг на първенството, което се проведе на 30.10.2015 г. Черноморец поведе в резултата, но няколко минути след това Нефтохимик изравни, след гол на Иванов. През втората част „шейховете“ решиха резултата в своя полза.

Друг успех, с който се гордее е достигането до финала на Републиканското първенство с бившия му отбор, през 2012 г. На финала играят срещу Левски и в редовното време завършват с резултат 1:1. Тогава дузпите им изиграват лоша шега и се класират на второ място.

Вече повече от 3 месеца Валентин тренира с мъжкия отбор на Нефтохимик. Таланта му забелязва бившият старши-треньор Атанас Атанасов. След първата тренировка, която провежда, Атанасов решава да го включи трайно в тренировъчния процес на мъжете. „Идеално се разбирам с всички в отбора, приеха ме добре, не очаквах толкова добре да се получат нещата. Треньорският щаб е от професионалисти, които са се доказали с успехите си и мисля, че наистина отборът ще върви само нагоре. Тренировъчният процес е много добър. Има голяма разлика между юношеския и мъжкия футбол. По-трудно е, играта е по-бърза, с повече единоборства, но титулярите много ми помагат и ме подкрепят, треньорите също.“ – казва Иванов.

Той открито заявява амбицията си да започне професионалната си футболна кариера от Нефтохимик. „Искам да се развивам и се надявам това да се случи в Нафтата, не искам да играя в други клубове. Времената не са токова добри за българския футбол, но вярвам, че нещата ще се оправят“ – оптимистичен е Вальо.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук