13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Валентин Радев обясни какво се е случило с бития българин на „Лесово“

Вътрешният министър Валентин Радев разказа в кулоарите на парламента какво се е случило с българския гражданин на турската граница.

По информация на Радев нашият съгражданин е искал да отиде на екскурзия или по друг повод в Турция. Минавайки на проверка през турския гранично контролно-пропускателен пункт се оказва, че има проблем с турската система и те не успяват бързо да обработят документите му и да сложат печат.

Следва действие от страна на българина, което усъмнило турските служители. „Прави обратен завой в ГКПП-то и тръгва обратно, да ама те през това време решават, че в тая кола има нещо съмнително и ще мине през ренген. Десетина-двайсет метра назад, вече в нашата част, те го настигат „, обясни министърът. Според него българският гражданин е трябвало да предвиди, че след като му казват, че ще има ренген, трябва да остане да го проверят.

„Грубо са действали. Непозволено и на наша територия, трябва да добавя, че те са се извинили веднага. В момента има контактна група между двете страни. Ще бъде наказан този служител там, ще се вземат конкретните мерки и доколкото разбрах е дадена цялата документация на прокуратурата в Ямбол“, допълни още Радев. Вътрешният министър каза, че става въпрос за няколко турски служители, но единият от тях е бил по-агресивен. Той имал опасения, че ако не направи проверка, ще бъде уволнен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук