10.4 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Венци и цветя отрупаха бюст – паметника на Васил Левски в Поморие

Повод за поклонението бяха навършилите се 143 години от загубата на националния ни герой. В негова памет, десетки признателни жители и гости на града се събраха пред монумента. Събитието уважиха: кметът на община Поморие Иван Алексиев, заместник-кметовете Янчо Илиев и Илия Джингов, директорът на дирекция Образование и култура  Желязко Страволемов, общински съветници и общественици.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Свещениците от храм „Свето Рождество Богородично” отслужиха панихида, а историкът Добринка Желязкова произнесе слово за Дякона. Тя припомни някои от най-ярките му думи и дела „Смело можем да твърдим, че няма българин, който да не носи Левски в сърцето си, защото за нас Левски е по-жив от всякога и ни тревожи с мисълта за неизпълнен дълг пред отечеството.”

В края на възпоменателната церемония бяха обявени имената на победителите в литературния конкурс „Пред Апостола като пред икона”, организиран от ОДК-Поморие. Кметът Иван Алексиев лично награди младите литератори, а ученици – членове на литературен клуб „Звъниче” прочетоха част от отличените творби пред всички присъстващи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук