13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Вижте програмата за Съединението в Бургас

С  отдаване на почит към паметта на всички герои, дали живота си в борбата за Съединението на Княжество България с Източна Румелия, в Бургас ще бъде отбелязан Националният празник – 6 септември.

Честванията на знаменателния акт на национално обединение ще стартират в празничния ден от 10.00 часа на площад „Атанас Сиреков“ с ритуал по издигане на националния флаг на Република България и флаговете на Европейския съюз и на Община Бургас.

В 10.30 часа пред Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк /до Военен клуб-Бургас/ ще бъде отслужена заупокойна молитва. Веднага след това ще бъдат положени венци и цветя на признателност към всички, паднали в Сръбско-българската война от 1885 г., довела до Съединението на България.

На 7 септември от 19.00 часа на сцената на Летния театър ще се състои юбилейния спектакъл на единствената българска народна певица, удостоена с награда „Грами“ – Калинка Згурова. Концертът е с вход свободен и е подарък за всички бургазлии и гости на града по случай 6-ти септември.

 

ПРОГРАМА

 6 септември – 130 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия

6 септември, 10:00 часа

Площад „Атанас Сиреков“

Ритуал по издигане на националния флаг на Република България и флаговете на Европейския съюз и Община Бургас

6 септември, 10:30 часа

Военен клуб – Бургас, ул. „Христо Ботев“ 48

Заупокойна молитва за загиналите в Сръбско-Българската война 1885 година и ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк

7 септември, 19:00 часа

Приморски парк, Летен театър

Празничен концерт „Огън от жаравата“

 с участието на народната певица Калинка Згурова

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук