14.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Войчех Маевски за сваления самолет: Всичко е едно голямо недоразумение

Апелативните магистрати наложиха мярка за неотклонение „домашен арест” спрямо полския гражданин Войчех  Маевски , който „свали” самолет на Летище – Бургас, след подозрение за бомба. Държавното обвинение поиска изменение на мярката му в най-тежката предвидена от закона – „задържане под стража”.

Апелативна прокуратура аргументира искането си с това, че Маевски  може да напусне страната. Защитата обаче оспори искането, като обясни, че полякът е на свобода от четири дни и ако е имал подобни намерения, то те биха били изпълнени към момента.

Днес в съда стана ясно, че Войчех  Маевски  е отседнал при приятели в Бургас. Посетил е бургаски лекар, който му изписал медикаменти заради високо кръвно налягане и проблеми със сърцето. Открил си е банкова сметка тук, на която родните му вече са привели парите за гаранцията – точно 5 000 лева.

Самият Маевски  заяви: „Моля мярката ми да остане парична гаранция. Аз съм човек на възраст. След този случай имам проблеми със сърцето. Това ще се окаже проблем, ако бъда задържан под стража. Нямам нищо общо с тероризма. Не съм престъпник и през живота си не съм имал съдебни процеси. Целият този случай е едно голямо недоразумение.” Неговият защитник заяви, че на Маевски не е издадена забрана да напуска страната, но въпреки това той се явява на всички следствени действия, за които е бил привикван досега.

Войчех  Маевски  е привлечен като обвиняем за това, че на 19 ноември е застрашил сигурността на самолет, осъществяващ полет от Варшава, Полша до курортния град Хургада  в Египет, чрез съобщаване на лъжлива информация, че на борда на самолета има взривно устройство.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук