12.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Връчени бяха първите сертификати за запазена марка “Странджа”

 На 8 декември 2008 г., на тържествена церемония, Дирекция на Природен парк „Странджа“ връчи първите 23 сертификата за запазена марка за качество „Странджа“. Запазената марка беше създадена в подкрепа развитието на устойчивия туризъм в природния парк. Сертификатите бяха връчени от регионалния мениджър на ТУИ България – г-жа Илияна Велева. Освен другите подаръци, стопаните на къщи за гости получиха специално изработени за случая емблеми, които ще бъдат монтирани на видими места, за да се отличават къщите, притежаващи марката. Основните критерии за оценка се определят на базата на няколко принципа:

  1. Акцент върху природната среда
  2. Акцент върху добрата интерпретация
  3. Доказана практика на екологична устойчивост и минимално негативно екологично въздействие
  4. Принос към природозащитата на територията
  5. Принос (осигуряване на ползи) за местната общност
  6. Респект към местната култура
  7. Грижа за клиента
  8. Спазване на принципите на отговорния маркетинг

Получено беше и поздравително писмо от председателя на Държавната агенция по туризъм г-жа Анелия Крушкова, в което благодари на дирекцията на природния парк  за дългогодишните усилия за опазване на уникалното наследство на Странджа и развитието на устойчив туризъм.

Сертифицирането на къщите за гости и услуги се реализира по проект финансиран от Княжество Монако и със съдействието на Българска фондация „Биоразнообразие“.mama.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук